Foredrag

Populært sagt

Fysik kan selv på allermest fundamentale niveau videreformidles så det er relevant og pågående. Moderne fysik presser vores forståelse af verden og af hvordan den er blevet til. Her er et par af de emner jeg holder oplæg om:

  • ATLAS og CERN – på flere måder verdens største forskningsprojekt, med forskere fra over 100 lande med det fælles mål, at forstå naturen på mindste skala. Et oplæg om om eksperimentet og forskningen.
  • Partikelfysikkens verdensbillede – verden består af en række partikler – udelelige byggesten, bundet sammen af fire fundamentale kræfter.
  • Indad og udad – forståelsen af vores verden fra de største strukturer i rummet til partikler og kræfter på mindste skala
  • Hvordan & Hvorfor – Hvorfor videnskab og religion stiller fundamentalt forskellige spørgsmål.

Gymnasier

Jeg har haft stor succes med en række faglige oplæg for Gymnasieelever og de ældste folkeskoleklasser. Temaet er partikelfysikkens Standardmodel der indgår i pensum ved Gymnasiet i år og jeg har ofte brugt mig selv som ung forsker til at personliggøre oplæggene.

ATLAS Experiment © 2012 CERN

ATLAS Experiment © 2012 CERN

Skræddersyet

Har du andet i tankerne, som du mener jeg kan byde ind med, så skriv endelig. Så kan vi tage en snak om hvad der kunne være interessant og hvorvidt jeg passer ind.